Usein kysytyt kysymykset

Korttitulkinnoista on monilla erilaisia kysymyksiä ja mietteitä. Olen kerännyt alle listan yleisimmistä kysymyksistä sekä väittämistä, joita tulee vastaan tulkintojen aikana tai ihmisten kanssa keskustellessa.

Onko jotain kysymyksiä tai aiheita, mistä en tee tulkintoja?

En tee tulkintoja terveyteen tai sairauteen liittyvissä asioissa. En myöskään anna rahallisia neuvoja tai lue lottonumeroita korteista.

Tulkinnoissa käsitellään paikan päällä tai linjoilla olevien henkilöiden asioita - en siis tee tulkintaa kenenkään muun asioista.

Miten tulkintaan pitää valmistautua?

Tulkintaan on hyvä valmistua muutamalla kattavalla kysymyksellä, avoimella ja rauhallisella mielellä. Jos sinulla ei ole kysymystä korteille, tehdään tulkinta tämän hetken yleistilanteelle. Yleistulkintaa voidaan lähteä tarkentamaan nousseiden asioiden mukaan.

Saako kortteihin koskea?

Lyhyt vastaus: kysy aina ensin. Kortit ovat tulkitsijan työkalu, ja osa meistä on todella tarkkoja siitä, kuka koskee kortteihin. Korttipakat ovat usein arvokkaita ja mahdollisesti myös keräilypakkoja.

Itselläni on sekä pakkoja, joita saa katsoa ja tutkiskella, mutta myös pakkoja, joihin en mielellään anna muiden koskea.

Mitä eroa on eri pakoilla?

Tarot-pakkoja on tuhansia erilaisia. Tarot-korttien lisäksi on muutama muu korttijärjestelmä (esimerkiksi Lenormand) ja näiden lisäksi vapaammin tehtyjä oraakkelipakkoja.

Jos kyseessä on Tarot-pakka, siinä on lähtökohtaisesti aina 78 korttia, 4 maata, 22 suuren arkanan korttia sekä kuninkaalliset jokaiseen maahan. Eri pakoissa on erilainen kuvitus ja sitä kautta hyvin erilainen fiilis. Pakan kuvitus ei välttämättä sovi kaikille, joten on hyvä, että erilaisia pakkoja on maailmalla olemassa.

Minulla on laaja korttivalikoima, joista asiakas voi valita mieleisensä. Jotku pakat ovat ehdottomia suosikkejani, ja käytän niitä mielelläni tulkinnoissa aina kun mahdollista.

Mitä tapahtuu tulkinnan aikana?

Tulkinta on aina hyvin erilainen, mutta silti kaikissa tulkinnoissa on samanlainen kaava: Kerron yleensä ensin vähän korteista sekä tulkinnan kulusta. Käytetty korttipakka valitaan tulkintaa varten. Alan sekoittamaan pakkaa, ja keskustellaan siitä, mitä tulkinnassa halutaan saada aikaiseksi.

Käytän usein kehittämääni kolmen kortin pöytää, johon nousseille korteille lähdetään hakemaan tulkintoja. Tulkinnan edetessä saatan esittää kysymyksiä ja varmentaa, että ollaanko oikeassa aiheessa. Kun pöydän kortit on nostettu, teen yleensä yhteenvedon siitä, mitä mikäkin kortti haluaa tuoda esiin.

Jos aikaa on vielä jäljellä, voidaan tehdä uusi pöytä eri aiheella.

Tarot, Lenormand ja oraakkelikortit?

Usein kysytään, mitä eroa on tarotkorteilla, Lenormandeilla tai oraakkelikorteilla. Se on todella hyvä kysymys. Toisin kuin eri tarot-pakoilla, esimeriksi Lenormand -kortit ovat täysin erilainen järjestelmä.

Tarot-pakassa on lähes aina 78 korttia, johon sisältyy 22 suuren arkanan korttia, 4 maata sekä kuninkaalliset, joiden selitykset tai avainsanat ovat käytännössä aina samat. Pakan kuvituksesta riippumatta.

Kun taas Lenormand on lähtökohtaisesti 36 kortin pakka. Lenormand-kortit luetaan aina vähintään pareittain - usein isommissakin porukoissa.

Oraakkelikortit ovat näistä kaikkein monisyisemmät. Nimittäin jokainen korttipakan luoja voi luoda täysin omalaisensa kortit, tällöin puhutaan yleensä oraakkelikorteista. Näin onkin, että kahta täysin samanlaista oraakkelipakkaa en usko löytyvän.