Oppia ikä kaikki: Lenormand-pakat

20.11.2023 15.55
lenormand, oppiminen

Mitäköhän tämäkin taas mahtaa oikeasti tuoda tullessaan? Se on ensimmäinen ajatus, mikä mulla on. Löysin Kickstarterista yhden ihan käsittämättömän hienon Lenormand -pakan sellaiselta valmistajalta, jolta minulla on jo muutama tarot-pakka. Lenormand on kiinnostellut jo jonkin aikaa, vaikka aluksi ajattelin, etten lähde opiskelemaan sitä sen enempää.

Kuitenkin mitä enemmän siihen tutustun, sen enemmän se alkaa kiinnostamaan. Missään nimessä se ei tarkoita, että jättäisin Tarot-kortit käyttämättä, mutta tämän vähän erilaisen järjestelmän kanssa voisi lähteä tekemään vähän vaihtoehtoisia korttitulkintoja.

Tarot, Lenormand, täh?

Olen tätä availlut esimerkiksi usein kysytyissä kysymyksissä ja jonkin verran somessa, mutta ajattelin, että kirjoitan joka tapauksessa myöskin blogimerkinnän.

Tarot ja Lenormand ovat eri järjestelmiä korttitulkintoihin. Tarot-pakassa on aina 78 korttia. Tai sanon "aina", mutta kyllähän sekin vaihtelee vähän sen mukaan, että ketä pakan takana on. Joskus suuresta arkanasta nimetään kortteja uusiksi, aika usein yksi tai useampi maa on nimetty eri tavalla tai sitten kuninkaalliset. Mutta aina se sama periaate kuitenkin jollain tasolla sieltä löytyy: 78 korttia, 22 suurta arkanaa, 4 maata, kuninkaalliset tai hovikortit.

Lenormand on pakkana vielä vähän turhan uusi tuttavuus, ja sen takia en ole vielä ihan 100% kartalla sen kaikista vivahteista. Mutta lähtökohtaisesti kortteja on 36 kappaletta, ja niitä tulkitaan aina pareittain tai useamman kortin jonoissa. Tarot-korteilla voit helposti tehdä tulkintaa jo yhdellä kortilla, mutta Lenormandeilla tarvitset vähintään kaksi tai mielellään kolme. Se tekee niistä todella moninaiset.

Opiskelen tässä vielä tällä hetkellä erilaisia Lenormand -pöytiä, enkä ole vielä päässyt niin pitkälle, että olisin edes itselleni lähtenyt tekemään tulkintoja. Ehkä suurin syy on se, että tuon Kickstarterin pakan tulkitseminen on hiukan haastavaa, kun en tunne kortteja. Tilasin ehkä kuukausi takaperin itselleni pari vähän helpomman oloista korttipakkaa. Ja siis lähinnä sellaista pakkaa, jossa ei ole ylimääräisiä kortteja.

Tästä se lähtee!