Risteyksessä ja siirtymässä eteenpäin

19.02.2024 20.30
risteys, muutos

Olen tässä ollut jo pidemmän aikaa eräänlaisessa risteyksessä. Niin hyvässä kuin pahassa. Joka tapauksessa matkalla ollaan, ja vauhti on tällä hetkellä kiihtymään päin. Olen yrittänyt miettiä ja pohtia, mikä on itselle parasta ja mikä olisi asia, joka veisi eniten kohti niitä omia tavotteita, toiveita ja unelmia.

Vaihdoin joulukuussa osa-aikaisen työn täysipäiväiseen, ja se vaikutti yllättävän suuresti käytössä olevaan aikaan. Se toi myös vaakakupissa taloudellista turvaa vähintään saman verran kuin mitä otti aikaa. Keskittyminen päivätöihin ja sen lisäksi hoitohuoneen kehittämiseen ovat olleet tosi isossa osassa. Sen lisäksi se tuntuu olevan myös tärkein tavoite. Töissä saa tehdä todella inspiroivia asioita ja sama meno jatkuu myös omien töiden parissa.

Nyt alkaa kuitenkin olemaan aika tekemään jotain leikkauksia. Lähinnä hommiin, mitä tekee pelkästään muiden takia. Lähinnä, että ei tuota kenellekkään muulle pettymystä. Olen miettinyt, että laitan Zumban lisenssin kokonaan pois kevään aikana. Se on lähinnä todella arvokas, ja huomaan käyttäväni ihan liian paljon aikaa ja omaa energiaa harjoitteluun ja tunnin miettimiseen. Sitä aikaa ei saa takaisin, enkä pysty enää perustelemaan sitä itselleni.

On aika keskittyä sellaisiin asioihin, joita haluan tehdä. Ja siis haluan tehdä itseni takia. Vain silloin pystyn keskittymään ja edistämään niitä asioita, jotka vie mun omia suunnitelmia eteenpäin.

En varmastikaan jätä ryhmäliikuntaa kokonaan, mutta nyt on aika keskittyä itsensä kehittämiseen sekä liiketoiminnan miettimiseen. Suunnitelmissa pitkällä tähtäimellä on aloittaa ohjaamaan rentoutumisia ja meditointeja, opetella joogaa ja erilaisia kehonhuoltoon keskittyviä taitoja. En usko, että ketään ottaa mua vakavasti näissä asioissa, jos ohjaan Zumbaa, koska tuntuu siltä, että olen aina vaan Zumba-Samuli.

Tulevaisuutta kohti

Haluan itse sanella oman tulevaisuuteni, ja sen takia pidän erittäin tärkeänä tekemiäni asioita. Suunnitella palveluita ja kehittää kaikkea uutta. On se sitten virtuaalitunteja, meditaatioita ja rentoutuksia tai vaikka meditointiin keskittyvä sali. Tällä hetkellä ajattelen, että se oma meditointipaikka on ehdottomasti kokeilun arvoinen ajatus.

Ehkä sanon tässä kohtaa, että "to be continued".